Voorkom dat uw kat te dik wordt!

dikkekat

Voorkom dat uw kat te dik wordt!

We zien heel veel te dikke huisdieren tegenwoordig. De meeste katten worden al op jonge leeftijd van ongeveer 6 maanden gecastreerd en gesteriliseerd. Door de veranderde hormoonhuishouding hebben deze katten sneller de neiging om dik te worden terwijl ze dezelfde hoeveelheid voeding krijgen. Omdat de katten dikker worden gaan ze minder bewegen en worden vanzelf nog dikker.
Zo komen ze dan in een negatieve spiraal en het is erg moeilijk om een kat aan het bewegen en afvallen te krijgen. Met de hond kun je gaan fietsen, meer wandelen of wat vaker een balletje gooien. Sommige katten kun je stimuleren wat meer te spelen, maar onze huiskat is soms zo eigenzinnig, die zit liever bij de openhaard of voor het raam boven de verwarming, dan dat hij zich druk maakt over een balletje of bolletje wol.
Als oplossing kun je meteen na de castratie/sterilisatie de hoeveelheid voer verminderen. Als dit niet mogelijk is dan bestaat er een nieuwe voeding van Hill’s die speciaal gemaakt is voor de gecastreerde jonge kat. Deze voeding is er dus voorbestemd om overgewicht te voorkomen.
Als uw kat al te dik is, raden we aan om een voeding te kiezen die gemaakt is om de kat te laten afvallen. We hebben in onze praktijk dieetvoeding van de merken Hill’s, Royal Canine.

U kunt aan de assistente of dierenarts vragen welke voeding bij uw huisdier past.

1 Reactie
  • Marie de Jonge
    Geplaatst op 15:10h, 08 september Beantwoorden

    Onze kat werd ook dik nadat deze gecastreerd werd. Met de juiste voeding konden we zijn gewicht beter beheersen. Toen hij wat ouder werd verloor hij ook weer wat gewicht. Daarnaast blijft het ook belangrijk dat een kat zijn energie kwijt kan en genoeg beweging krijgt.

Geef een reactie

X