Uw dier ‘uit handen geven’ vraagt om vertrouwen.

Uw dier uit handen geven aan een arts vraagt om vertrouwen. Vaak is het fijn om dan ‘iets meer’ te weten van de mens-achter-de-arts.

Maakt u kennis met het vakkundige team van Dierenartsenpraktijk Oostkapelle

Wij weten hoe belangrijk uw dier voor u is…. Wij delen dezelfde liefde voor dieren als u!

Dierenarts Jacqueline Oostenbrug-Verspuij

Jacqueline__DAPOKpersoneel

Na mijn afstuderen in 1990 heb ik in verschillende praktijken als dierenarts gewerkt. Gaande weg het werken kwam het besef dat het dier niet zonder de mens kan en dat de mens niet zonder het dier kan. Deze afhankelijkheid naar elkaar toe heeft mij in mijn loopbaan ontroerende en mooie verhalen geschonken en probeer ik met dit besef de filosofie van “One Health” in de praktijk te brengen.
In de loop van de jaren heb ik, zoals iedere dierenarts, veel nascholing gevolgd en ben ik immer nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en technieken.
Ik heb mij verdiept in de diagnostische beeldvorming en interne diagnostieken en behandelingen. Komend jaar zal ik nog meer cursussen hierin gaan volgen. In 1991 ben ik getrouwd met dierenarts Beert Oostenbrug. Wij hebben twee kinderen. Mijn hobbies zijn koken, hardlopen met mijn hond, lezen, fotografie en mijn huisdieren. Bij ons wonen een hond: boxer Wubbe en een kat: Misti ,een kruising Ragdoll met Siamees. In de vijver van onze tuin zwemmen honderd goudvissen en drie afgedankte roodwang schildpadden en één geelwang schildpad. Een leven zonder huisdier is voor mij onvoorstelbaar en er zullen dan ook altijd dieren in mijn leven zijn.

Langs deze weg wil ik mij graag aan u voorstellen en ik hoop u snel in de praktijk te mogen ontmoeten. Mijn naam is Elsbeth Veldwachter. Ik ben opgegroeid in Apeldoorn en in 2010 in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Na mijn afstuderen ben ik naar Zeeland verhuisd en hier woon ik met heel veel plezier, samen met mijn vriend Wouter en ons zoontje Jurriaan. Ook bij ons is de beestenboel al aardig gegroeid. We hebben 2 honden, een Flatcoated Retriever Tinrah en een Toller Retriever Kaya, 2 super lieve katten Pumba en Nala. Verder hebben we nog 2 bejaarde chinchilla’s, Pippa van 12 jaar en Quinny is 9 jaar. En zoals te verwachten bij een boerenhuis lopen er rond ons huis nog een paar kippen, dus elke zondag eten wij heerlijk van onze eigen eieren.

In mijn vrije tijd geniet ik ontzettend van mijn zoontje, verder vind ik het heerlijk om te wandelen en zeil ik graag op t Veerse meer.
Maar ook geniet ik elke dag weer van mijn werk. Met veel liefde en passie zorg ik voor patiënt en eigenaar. Elke aandoening is weer een puzzel, sommige makkelijk op te lossen en sommige heel moeilijk. Daarbij vind ik het heel belangrijk alles in goed overleg met u als eigenaar te doen, goede verwachtingen te scheppen en natuurlijk het voor het dier zo comfortabel mogelijk te maken.

Ik heb een brede interesse in de diergeneeskunde, er zijn zoveel onderwerpen die interessant zijn, maar vooral chirurgie, tandheelkunde en alles mbt konijnen en knaagdieren krijgen mijn extra aandacht. Ik heb er erg veel zin in om samen met het team van DAP Oostkapelle uw dieren gezond te maken en te houden.

Dierenarts Elsbeth Veldwachter

Assistente Els Roekamp-Kuijper

Els__DAPOKpersoneel

In 1977 is mijn liefde voor dit werk begonnen en vanaf die tijd heb ik tot en met 1983 in een dierenartsenpraktijk in Hilversum gewerkt.

Al 16 jaar werk ik nu met veel plezier in dierenartsenpraktijk Oostkapelle.
Regelmatig houden mijn collega Nathalie en ik een puppyparty op de praktijk.
Ook doen wij de puppy consulten.

Samen met mijn man heb ik 2 kinderen, 3 honden en 1 kat.

Na afgestudeerd te zijn in Tekst- en Communicatiewetenschappen, besloot ik dat mijn hart daar simpelweg niet lag. Het besef dat het leven te kort en te kostbaar is om niet dát te doen waar je passie ligt, zorgde ervoor dat ik naast mijn werk in een boekhandel aan de opleiding voor Dierenartsassistente begon. Bange, verdrietige, zieke of pijnlijke dieren proberen zo goed en zo kwaad als ’t kan zich toch wat prettiger te laten voelen, dat is wat ik het mooiste vind aan dit werk. Onze huisdieren zijn ongelooflijk loyaal en houden onvoorwaardelijk van ons; in ruil daarvoor is het onze taak om zo goed mogelijk voor ze te zorgen, zij zijn simpelweg afhankelijk van ons en dat maakt ze zo kwetsbaar. De ogen van zieke dieren kunnen zoveel vragen…..en ik hoop bij elk dier weer met evenveel liefde wat verzachting te brengen!
Op het moment is het in mijn eigen leven wat rustig op dierengebied; na het overlijden van onze lieve boxer en zijn allerbeste konijnenvriend én de geboorte van twee kleine, ondeugende jongetjes, houden mijn man en ik het even bij onze drie lieve seniorenkatten en onze drie geweldige knuffelkipjes!

Assistente Levina de Witte – Flipse

Levina_DAPOKpersoneel
Annelies_DAPOKpersoneel

Assistente Annelies Blankers

Mijn naam is Annelies Blankers. Sinds 2001 ben ik werkzaam als paraveterinair in Oostkapelle. Ik doe m’n werk met veel plezier. De omgang, het contact en het vertrouwen van de dieren en hun baasjes vind ik fascinerend.

Thuis werk ik mee in ons veehouderijbedrijf. Tussen alles door vind ik het leuk om vele kilometers met onze hond Buddy, en tegelijk mooie foto’s te maken onderweg.

Ik heb de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente gevolgd aan het Groenhorst in Barneveld. Al heel mijn leven ben ik dol op dieren, ik doe mijn werk dan ook met veel plezier. Ik vind het een bijzonder mooi en interessant beroep, geen dag is hetzelfde. Thuis hebben we een kat: Elvis, een Vlaamse reus: Ieniemienie, zes siereenden, rode kanaries en een paard: Farrel. Een hele beestenboel! In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij ons paard, ik vind het heerlijk om mooie buitenritten te maken door het bos en over het strand.

Assistente Iris de Klerk

Iris_de_Klerk_DAPOKpersoneel
X