Uw dier ‘uit handen geven’ vraagt om vertrouwen.

Uw dier uit handen geven aan een arts vraagt om vertrouwen. Vaak is het fijn om dan ‘iets meer’ te weten van de mens-achter-de-arts.

Maakt u kennis met het vakkundige team van Dierenartsenpraktijk Oostkapelle

Wij weten hoe belangrijk uw dier voor u is…. Wij delen dezelfde liefde voor dieren als u!

Welkom op bij Dierenartsenpraktijk Oostkapelle, per 1 juli 2021 heb ik de praktijk geheel overgenomen van mijn voorganger. Dit jaar was hierdoor een uitdagend jaar omdat ook ons gezin uitgebreid werd met een derde telg. Ik hoop dat 2022 een wat minder intensief 😉 maar mooi jaar wordt.

Mijn naam is Elsbeth Veldwachter. Ik ben opgegroeid in Apeldoorn en in 2010 in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Na mijn afstuderen ben ik naar Zeeland verhuisd en hier woon ik met heel veel plezier, samen met Wouter en onze 3 kinderen. Onze nog wat kleine beestenboel bestaat uit 1 hond, een Toller Retriever Kaya en 2 super lieve katten Pumba en Nala. Sinds begin 2021 moeten we onze lieve Flatcoated Retrievere Tinrah missen, zodra het kan zullen we weer heel graag weer een pup nemen van dit heerlijke ras. En zoals te verwachten bij een boerenhuis lopen er rond ons huis nog een paar kippen, dus elke zondag eten wij heerlijk van onze eigen eitjes.

Thuis is het een heerlijke drukke bende. We hebben echt buiten kinderen, zodra het kan gaan de tuindeuren open en leven we meer buiten dan binnen. We wandelen veel en zijn in de zomer ook vaak aan t Veerse Meer te vinden.

Ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik van mijn werk hou. Met veel liefde en passie zorg ik voor patiënt en eigenaar. Elke aandoening is weer een puzzel, sommige makkelijk op te lossen en sommige heel moeilijk. Daarbij vind ik het heel belangrijk alles in goed overleg met u als eigenaar te doen, goede verwachtingen te scheppen en natuurlijk het voor het dier zo comfortabel mogelijk te maken.

Ik heb een brede interesse in de diergeneeskunde, er zijn zoveel onderwerpen die interessant zijn, maar vooral chirurgie, tandheelkunde en alles m.b.t. konijnen en knaagdieren krijgen mijn extra aandacht. Ik heb er erg veel zin in om samen met het team van DAP Oostkapelle uw dieren gezond te maken en te houden.

Dierenarts Elsbeth Veldwachter

Assistente Kyra Riemeijer

Na afgestudeerd te zijn in Tekst- en Communicatiewetenschappen, besloot ik dat mijn hart daar simpelweg niet lag. Het besef dat het leven te kort en te kostbaar is om niet dát te doen waar je passie ligt, zorgde ervoor dat ik naast mijn werk in een boekhandel aan de opleiding voor Dierenartsassistente begon. Bange, verdrietige, zieke of pijnlijke dieren proberen zo goed en zo kwaad als ’t kan zich toch wat prettiger te laten voelen, dat is wat ik het mooiste vind aan dit werk. Onze huisdieren zijn ongelooflijk loyaal en houden onvoorwaardelijk van ons; in ruil daarvoor is het onze taak om zo goed mogelijk voor ze te zorgen, zij zijn simpelweg afhankelijk van ons en dat maakt ze zo kwetsbaar. De ogen van zieke dieren kunnen zoveel vragen…..en ik hoop bij elk dier weer met evenveel liefde wat verzachting te brengen!
Op het moment is het in mijn eigen leven wat rustig op dierengebied; na het overlijden van onze lieve boxer en zijn allerbeste konijnenvriend én de geboorte van twee kleine, ondeugende jongetjes, houden mijn man en ik het even bij onze drie lieve seniorenkatten en onze drie geweldige knuffelkipjes!

Assistente Levina de Witte – Flipse

Levina_DAPOKpersoneel
Annelies_DAPOKpersoneel

Assistente Annelies Blankers

Mijn naam is Annelies Blankers. Sinds 2001 ben ik werkzaam als paraveterinair in Oostkapelle. Ik doe m’n werk met veel plezier. De omgang, het contact en het vertrouwen van de dieren en hun baasjes vind ik fascinerend.

Thuis werk ik mee in ons veehouderijbedrijf. Tussen alles door vind ik het leuk om vele kilometers met onze hond Buddy, en tegelijk mooie foto’s te maken onderweg.

Ik heb de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente gevolgd aan het Groenhorst in Barneveld. Al heel mijn leven ben ik dol op dieren, ik doe mijn werk dan ook met veel plezier. Ik vind het een bijzonder mooi en interessant beroep, geen dag is hetzelfde. Thuis hebben we een kat: Elvis, een Vlaamse reus: Ieniemienie, zes siereenden, rode kanaries en een paard: Farrel. Een hele beestenboel! In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij ons paard, ik vind het heerlijk om mooie buitenritten te maken door het bos en over het strand.

Assistente Iris de Klerk

Iris_de_Klerk_DAPOKpersoneel
X