Gebit | oren | nagels

Verzorging van:

Nagels van honden en katten

Nagels knippen bij honden en katten is niet noodzakelijk, wanneer zij zich normaal bewegen. Voor honden houdt dat in dat zij 3 tot 4 keer per dag worden uitgelaten. Voor katten houdt dat in dat zij de mogelijkheid hebben naar buiten te gaan of dat zij een krap paal hebben waaraan zij de nagels kunnen scherpen. Wanneer een normaal bewegingspatroon niet mogelijk is vanwege ziekte of ouderdom groeien de nagels door en is regelmatig knippen noodzakelijk.

Gebit van honden en katten

Ook honden en katten kunnen last hebben van tandsteen. Tandsteen kan tandvlees-ontsteking veroorzaken. Deze ontstekingshaarden kunnen zich uitbreiden naar organen in het lichaam. Bijvoorbeeld naar de hartkleppen, de nieren en de lever. Om dit te voorkomen raden wij aan een keer per dag de tanden van uw hond te poetsen. Hiervoor bestaan speciale honden/kattentandenborstels en speciale honden/kattentandpasta.

Oor verzorging hond en kat

Honden en katten hebben wel eens vieze oren. Wanneer u bij de dierenarts komt voor de jaarlijkse vaccinatie worden de oren altijd gecontroleerd met de otoscoop. Belangrijk is om regelmatig de oren te controleren en eventueel met een tissue schoon te maken. Het gebruik van wattenstokjes is zeer af te raden. Veel oorsmeer in de oren is een voedingsbodem voor oormijten, bacteriën en schimmels. Maar een beetje oorsmeer is juist heel belangrijk als bescherming tegen ongewenste indringers.

X